© 2010 Green Kitchen Stories

Somrig passionsfruktsdrink

Hej. Vi är tillbaka från Italien. Det var fantastiskt! Dock åt vi alldeles för mycket glass, vi får skylla på det varma vädret och det faktumet att Italien har den godaste glassen i hela världen.

Det har också varit otroligt varmt i Sverige den här sommaren. Och eftersom vi har bestämt oss för att ta en paus ifrån glass så gjorde vi en knallgul passionfruktsdrink att kyla ner oss med istället.

Jag är lite besatt av färgen gul. Jag använder citroner i nästan alla mina recept. Jag älskar påsk. Min favoritklänning är … gul. Och jag har köpt den sötaste sommarklänningen till Elsa med stora gula blommor på. Jag drömmer fortfarande om den gula Le Cruset-grytan, och jag är i desperat behov av en cykel (ja, den ska vara gul). Självklart var jag bara tvungen att kasta mig ut ur bilen när vi körde förbi det här solrosfältet i Toscana. Och när vi pratade om att göra en sommardrink var mitt förslag: “Låt oss göra den gul”. Så det gjorde vi.

För två somrar sedan drack vi en fantastisk passionsfrukt- och apelsindrink med en ganska stark smak av mynta och ingefära på en vietnamesisk restaurang i Köpenhamn. Det här är vårt försök att återskapa den.

Somrig passionsfruktsdrink
4 glas

1 näve mynta
2 lime, skurna i 1 cm stora bitar
5 cm färsk ingefära, skalad och skuren i tunna stavar
8 passionsfrukter
saften från 4 apelsiner
6-8 istärningar
2,5 dl kallt mineralvatten

Muddla myntan, limebitarna och hälften av ingefärsstavarna i en skål, häll sedan allt i en tillbringare. Dela itu passionsfrukterna och häll allt fruktkött i tillbringaren med hjälp av en sked. Häll i apelsinsaften och isen och rör runt ordentligt. Toppa med mineralvatten, ett par ingefärsstavar och några blad mynta.

One Comment

  1. jeanette
    Posted 3 Mar ’14 at 13:27 | #

    Hej!
    Jag undrar om ni kan rek ngt hotell el plats i Italien som är fint, rent, eko-käk, strand ev osv!:)
    Hälsn. Jeanette med man och 2 barn i ålder 6 och 12.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*